Képviselőjelöltek

 

Mándliné Szabó Katalin

Mándliné Szabó Katalin vagyok. 1977 óta élek és dolgozom Nagymaroson. Nagymarosinak érzem és vallom magamat, (apai ágról részben innen is származom), tisztelem a nagymarosi polgárok ősöktől örökölt kultúra iránti igényét, amelyet naponta tapasztaltam a könyvtárban és a művelődési házban, ahol 42 évig dolgoztam.

Két lányom és két fiú unokám van, férjemmel 42 éve vagyunk házasok.

Ebben az évben én is megkezdem nyugdíjas éveimet.

Mivel közintézményben dolgoztam, emberekkel foglalkoztam, soha nem állt tőlem messze, hogy lehetőségeim szerint próbáljak meg segíteni, problémákat megoldani. Ezért is bátorkodtam öt évvel ezelőtt a felkérést elfogadni és önkormányzati képviselőnek jelöltetni magamat.

Mindennapi munkámban és képviselőként is azért dolgoztam, hogy településünk úgy fejlődjön, hogy közben meglévő értékeinket is megőrizzük.

Megválasztásom esetén – eddigi tapasztalataimra támaszkodva – szeretném, ha

 • segíthetnék a város polgárai és az Önkormányzat közötti párbeszéd, írásos és szóbeli információcsere javításában;
 • a képviselő-testület többet foglalkozna a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekkel, kiemelten a háztartási és a szelektív szemétszállítás problémáinak megoldási lehetőségeivel;

Fontosnak érzem, hogy a város szociális és kulturális intézményei fejlődjenek.

 • Gondozási Központ bővítése,
 • művelődési ház korszerűsítése,
 • a Kittenberger ház múzeummá alakítása.

Bízom benne, hogy mindezek megvalósításában nyertes pályázatok és egyéb támogatások az Önkormányzat segítségére lesznek!

 

Fekete Zsolt

Fekete Zsolt vagyok, 47 éves 4 gyermekes, nős családapa. 25 éve költöztünk vissza  Nagymarosra a családi házunkba. Feleségem és az én családom is nagymarosi származású. Feleségem a helyi általános iskolában dolgozik.

Immár két ciklus óta vagyok képviselő, jelenleg a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke. Az itt megkezdett munkámat szeretném a továbbiakban is végezni.

Céljaim:

 • a Váci u. 32. sz. ingatlan (volt bölcsi) épületének felújítása és fizető szálláshellyé alakítása, valamint a latorvölgyi önkormányzati telken bérlakások építése. Mindkét projektnek  a fedezete az eladott ingatlanok árbevételéből megoldható, és hosszú távon bevételt generálna a városnak.
 • Szeretném folytatni az iskolakert programot az Önkormányzat által vásárolt területeken.
 • A közterület-felügyelői létszám növelése, hogy ne csak rendeletek legyenek, hanem azok be is legyenek tartatva.
 • Minden testületi ülésen beszámoló kérése a körzeti megbízottól, mezőőrtől és a közterület-felügyelőtől.
 • A temető megkezdett rendbetételének a folytatása és fejlesztése.
 • A Zöld Híd B.I.G.G. NKft.-vel „zöldágra vergődni” a kül- és belterületi szemétszállítással kapcsolatban. (Jelenleg is folyamatos egyeztetés alatt áll.)

Az eddigi munkámat az Önök támogatásával, Önökért szeretném tovább folytatni!

 

Német Imre

Német Imre vagyok, 50 éves, kétgyermekes családapa. Tizenöt éve élek Nagymaroson, de feleségem családja több mint száz éve él a településen.

Érettségi óta rendezvények, fesztiválok szervezésével foglalkozom. Több, mint 20 éves államigazgatási tapasztalatom is van. Településünkön megszerveztem a Gesztenyevirág Fesztivált, valamint az első Szent István napi Borünnepet, mely immár hagyománnyá vált.

Megválasztásom esetén minél több különböző – lehetőleg egyedi – kulturális fesztivál és rendezvény megvalósulását, valamint a művészeti alkotótáborok újraindulását is szeretném elősegíteni. Tovább szeretném erősíteni Nagymaros és Léva kapcsolatát kulturális és sport területen, valamint közös pályázatok kapcsán is.

Államigazgatási tapasztalatom révén tovább szeretném segíteni a hatékony és szolgáltató Önkormányzatot.

Szeretném erősíteni, hogy a helyi a lakosok a helyi vállalkozók termékeit, szolgáltatásait minél nagyobb számban vegyék igénybe, ezzel is erősítve a lokálpatriotizmust.

Tervem továbbá a „Fogadj örökbe egy területet” mozgalom elindítása is településünkön.

 

Marafkó Márk

Marafkó Márk vagyok. Nagymaroson nőttem fel, mai napig itt élek családommal. Humán Erőforrás menedzseri szakon végeztem a Szent István Egyetemen. Jelenleg a gazdasági életben dolgozom, két társaságot irányítok.

Helyi lakosként aktívan teszek is a közösségért. Bár nem gondolom, hogy ehhez képviselőnek kell lenni, de a döntési folyamatban részt vállalva hatékonyabban tudnék tenni Nagymarosért.

Aktív önkéntes tűzoltó vagyok és a “Nagymarosért” Facebook csoport egyik moderátoraként is ismerhetnek.

Látom a feladatokat, lehetőségeket, megoldásokat és azt is tudom, hogy az Önkormányzat működése jelentős eltéréseket mutat a gazdasági életben megszokott folyamatoktól.

Amit képviselni  szeretnék megválasztásom esetén:

– Javítani a kommunikációt az Önkormányzat és a Lakosság között.

– Részt vállalni a pályázatok előkészítésében.

– Szeretném támogatni Polgármester Úr elképzeléseit a helyi pincerendszer megmaradt részeinek feltérképezését és idegenforgalmi, gazdasági, biztonsági, valamint polgári védelmi szempontok alapján történő hasznosítását illetően.

– Lehetőségeim szerint szeretném támogatni és hatékonyabbá tenni az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Polgárőrség működését.

 

Grécs László

73 éves nagymarosi születésű, Nagymaroson élő, a Dunakanyarban tevékenykedő képviselőjelölt vagyok.

Ötven éve élek a boldog házasságban, három felnőtt fiúgyermek büszke édesapja, és öt drága unoka nagypapája vagyok.

2002-ben választottak először önkormányzati képviselőnek. Jelenleg a negyedik ciklusomat töltöm, az ügyrendi bizottság elnökeként. Az eltelt évek alatt megismertem a képviselői munka lehetőségeit és korlátait is. A megszerzett tapasztalataimra építve továbbra is higgadtan, teljes felelősséggel szeretném végezni a képviselői munkámat!

A közéleti szerep nem volt számomra idegen, a munkámból kapcsolódóan rengeteg emberrel találkozom nap mint nap, sokan kérdezték véleményemet a város dolgaival kapcsolatban.

A segítségnyújtás, a másokért való tenni akarás vezérel; olyan ügyeket sikerült képviselni, végigvinni, megvalósítani, ami Nagymaros ügyét szolgálja, és ami elégedettséggel tölti el az itt élőket. Azért dolgoztam, dolgozom, hogy a városunk fejlődjön, előre haladjon, a meglévő vagyonunkat növelni tudjuk, értékeinket megőrizzük.

Továbbra is nagy hangsúlyt kívánok fektetni a Nagymaros kiváló természeti adottságaira épülő minőségi turizmus fejlesztésére. Szükségesnek tartom a város fejlődését meghatározó megvalósítható „Városfejlesztési koncepció” továbbdolgozását, a Helyi Építési Szabályzat alátámasztásával.

Ezért úgy döntöttem, hogy újra indulok az őszi önkormányzati választáson.

Érzek még magamban annyi ambíciót, munkabírást, hogy sikerrel vegyem fel a versenyt a választási megmérettetésben, a további munkában. Döntésemhez nagyban hozzájárult az, hogy nagyon sokan megkeresnek, megállítanak az utcán, biztatnak, hogy újra induljak, szimpatikus az a képviselői magatartás, amelyet képviselek.

Szeretném megköszönni mindenkinek, a bizalmat, a sok támogatást! Ezzel a támogatással és barátsággal szeretnék élni az októberi önkormányzati választáson is!

 

Balázs Kálmán

Balázs Kálmán Ákos vagyok, 27 éves nagymarosi lakos. Születésem óta Nagymaroson élek családommal a Fehérhegy utcában. Nős vagyok, van egy 2 éves kislányom. A Szent István Egyetemen végeztem Gazdálkodás és Menedzsment szakon, Vállalati Pénzügy szakirányon. Főállásban Budapesten dolgozom a Cognizant Technology vállalatnál, Cashposting and Resolution specialist pozícióban.

A célkitűzéseim között szerepel, hogy Nagymaros várost vonzóbbá tegyük turisztikai szempontból. Elengedhetetlen az utak fejlesztése, javítása. A különböző korosztályok számára több szórakozási lehetőséget biztosítsunk! Új sportolási lehetőségeket alakítsunk ki, a meglévőket támogassuk! Véleményem szerint fontos, hogy az idősebb korosztályra is nagy figyelmet fordítsunk!

Igazi csapatjátékosnak tartom magam és hiszem, hogy a befektetett kemény munka meg fogja hozni a gyümölcsét és együtt sikereket fogunk elérni!

 

Hetényi Andrea

HETÉNYI ANDREA vagyok, születésem óta Nagymaroson élek a családommal. Általános iskola befejezése után Budapesten folytattam tanulmányaimat. A Budapesti Tanítóképző Főiskolán óvodapedagógus diplomát, majd a Külkereskedelmi Főiskolán közgazdász diplomát szereztem. Több évig a gazdasági szférában dolgoztam, jelenleg óvodapedagógusként dolgozom itt Nagymaroson. Vállalkozóként továbbra is folytatom külkereskedelmi tevékenységemet.

Aki ismer, az látja és tudja, hogy mindig szívesen vettem ki a részem a város közösségi életéből. Akár mint szervező a rendezvényeken, vagy mint kétkezi segítség, amivel a város szebbé-jobbá tételéhez járultam hozzá. Német nemzetiségi képviselőként eddig is aktívan vettem részt a város kulturális tevékenységében, továbbra is célom, hogy a gyermekeink megismerjék és ápolják hagyományainkat.

Célom, hogy a gyermekek többet mozogjanak, ehhez szeretnék több sportolási lehetőséget biztosítani rendezvények, versenyek támogatásával és szervezésével.

Településünk jó úton halad a turizmus fejlesztésében, ehhez elengedhetetlen városunk szebbé, tisztábbá, vonzóbbá tétele, valamint pályázatok útján az utak fejlesztése, javítása.

Képviselőként szeretném nagyobb felelősséget vállalva segíteni, befolyásolni a város fejlődését.